Dé woonwinkel voor plissé en duette in Drachten

Zoekt u een subtiele en stijlvolle raambekleding? Eentje die bovendien het geluid dempt van uw houtvloer of PVC vloer? Dan zijn plissé en duette gordijnen misschien iets voor u. Plissé is het Franse woord voor geplooid. En dat is precies wat plissegordijnen zo mooi maakt: de horizontale plooien. Ze zorgen voor een gezellige en warme uitstraling voor elk kozijn in uw woning. Dus gaat u binnenkort verhuizen of verbouwen? Doe dan ideeën op bij Huitema. Wij zijn dé interieurspecialist voor plissé en duette in Drachten. U vindt bij ons een hartverwarmende collectie. En we maken uw nieuwe duette en plisse gordijnen op maat voor u. Loop eens binnen en kijk op uw gemak rond.

Het verschil tussen duette en plissé

Duette en plissé lijken op elkaar. Toch zijn er wel degelijk verschillen. Plissegordijnen bestaan uit één laagje gevouwen stof. Duettes, ook wel dupligordijnen genoemd, bestaan uit twee laagjes gevouwen stof. Duette en plissé plooien allebei als een harmonica wanneer u ze optrekt. Maar bij duettes ziet u aan de zijkant de typerende honingraat vouwwijze. Een ander verschil is het visuele aspect van de verticale koordjes. Bij een plisse gordijn blijven de koordjes zichtbaar omdat er maar één geplisseerde stoflaag is. Bij een duette gordijn lopen de koordjes onzichtbaar tussen de twee stoflagen door.

Hoeveel lichtinval wilt u?

 • Duette of plissé gordijnen verduisterend

  • Laten geen licht door.
  • Geen inkijk, 100% privacy.

 • Duette of plissé gordijnen lichtdoorlatend

  • Laten enigszins licht door.
  • Geen inkijk, wel schimmen zichtbaar.

 • Duette of plissé plissé gordijnen transparant

  • Laten veel licht door.
  • Enigszins inkijk.

Superhandig: ‘top down bottom up’

Veel van onze plisse gordijnen hebben een ‘top down bottom up’ systeem. Hiermee kunt u het gordijn aan de onder- én bovenkant bewegen. Zo bepaalt u zelf de hoeveelheid lichtinval en privacy in huis. Bottom up is ideaal bij felle zon en top down is juist weer handig tegen inkijk.

Plissé en duette gordijnen voor elke interieurstijl:

honderden stoffen en kleuren    transparant, lichtdoorlatend en verduisterend    kleur van koorden en ophangprofielen passend bij stoftint   geschikt voor vrijwel elk raam, van rond tot driehoekig

Uw duette en plisse gordijnen op maat gemaakt

Plissegordijnen perfect op maat maken, is een precieze klus. Ook het netjes ophangen vraagt om vakmanschap. Dus gaat u voor een topresultaat en spaart u liever tijd uit? Laat dan uw duette of plisse gordijnen op maat maken door Huitema. Wij zijn dé interieurwinkel voor plissé en duette in Drachten. Onze vakmannen meten bij u alles exact op. En zodra uw nieuwe vouwgordijn klaar is, komen we deze vakkundig bij u ophangen.

U komt ogen te kort

Zoekt u een Velux plissé gordijn voor uw dakraam of draai-kiepraam? Of wilt u een verduisterende duette in uw serre? U vindt ’t allemaal bij Huitema. In onze winkel staan honderden voorbeelden voor u klaar. Waaronder twee-in-één plissé gordijnen met een verduisterende stof voor ‘s avonds en een transparante stof voor overdag. Ideaal op de slaapkamer. En wat dacht u van elektrisch bedienbare plisségordijnen voor extra gemak? Als dé interieurspecialist voor plissé en duette in Drachten leveren we de betere merken zoals Luxaflex. Wilt u een duette of plisségordijn kopen dan gelooft u bij ons uw ogen niet. Loop gewoon eens binnen!

Welke plissé of duette staat ’t mooist bij uw inrichting?